Waar kunt u ons vinden?

Wat bieden we?
Praktijk Informatie

"Oncologische Revalidatie"

Kanker is een veelvoorkomende en ingrijpende ziekte. Door verbeteringen in de diagnostiek en de behandeling van kanker neemt het aantal patienten dat geneest of langdurig overleeft jaarlijks toe. Vermoeidheid is een klacht die bij deze mensen vaak op de voorgrond staat. Vermoeidheid kan leiden tot een lagere kwaliteit van leven, verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijks leven (denk hierbij aan traplopen, boodschappen doen, kinderen op de fiets naar school brengen, stofzuigen, enzovoorts). Daarnaast kan het leiden tot een verminderde participatie op de arbeidsmarkt. Ook kunnen bewegingsbeperkingen optreden waardoor het normale bewegen verstoord wordt, kan er verlies van spierkracht optreden en kan het uithoudingsvermogen verminderen waardoor de conditie afneemt.

Het beweegprogramma Oncologische Revalidatie kan een groot deel van de mensen gediagnosticeerd met kanker helpen om de gevolgen hiervan te boven te komen en om de kwaliteit van leven en deelname aan het arbeidsproces te verbeteren.

Wanneer u behandeld wordt of behandeld bent voor kanker en u herkent zich in bovengenoemde klachten, dan kunt u zich aanmelden voor het beweegprogramma.

Voorafgaand aan het beweegprogramma vindt een uitgebreide intake plaats. Tijdens de intake wordt uw gezondheidsprobleem in kaart gebracht, worden enkele vragenlijsten en tests afgenomen en worden uw persoonlijke doelstellingen besproken. Vervolgens zal er 12 weken getraind gaan worden met een frequentie van 2 keer per week. U traint in groepsverband op uw eigen niveau met een persoonlijk trainingsschema. U wordt begeleidt door een deskundige fysiotherapeut. Na het afsluiten van het beweegprogramma is het van belang dat u het trainen blijft continueren. Op welke wijze en in welke setting is geheel aan u. Wij bieden u de mogelijkheid na het afsluiten van het beweegprogramma het trainen bij ons te continueren.

Met verwijzing van de huisarts of specialist wordt het beweegprogramma in de meeste gevallen vergoedt door de zorgverzekeraar. Dit kan echter verschillen per verzekeringsmaatschappij en is mede afhankelijk van uw aanvullend pakket. De fysiotherapeut kan dit tijdens de intake voor u beoordelen.

Mocht u geinteresseerd zijn in het beweegprogramma oncologische revalidatie dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken. Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.