Waar kunt u ons vinden?

Wat bieden we?
Praktijk Informatie

Medische trainingstherapie

Op de dependance, de Reling nr.109, nabij het gezondheidscentrum, hebben we de beschikking over over een grote trainingsruimte met cardio- en krachttoestellen.

'Trainen op lucht'

De krachttoestellen werken op luchtdruk. Het trainen met luchtdrukweerstand is uniek in de regio en kent grote voordelen. Doordat de weerstand via de luchtdruk geregeld wordt, voorkom je dat je extra kracht nodig hebt om het gewicht in beweging te brengen, zoals bij het werken met steekgewichten. Je voorkomt hierdoor piekbelasting, geen last van massatraagheid, dus minder kans op overbelasting/blessures. Ook kan de weerstand met kleinere stapjes worden afgesteld en blijft de druk tijdens de oefening contstant.
Kortom: - nauwkeurige afstelling van de weerstand (per kg)
- constante weerstand
- geen last van massatraagheid
- minder kans op overbelasting

We starten met een individuele intake en een aantal testen. De uitkomst hiervan wordt omgezet in een training. De intake is vrijblijvend en nadat u de eerste keren persoonlijk bent begeleid, bepaalt u zelf of u wilt doorgaan.
Het persoonlijk ingestelde trainingsprogramma wordt opgeslagen op een 'smartcard'. Deze smartcard bevat een chip, waarop uw individuele testwaarden staan, die uw trainingsintensiteit bepalen qua hartslag bij cardiotraining en qua weerstand bij de krachttoestellen.
Deze smartcard zorgt ervoor dat de apparatuur zich automatisch instelt. Bij de cardio-apparatuur wordt de weerstand automatisch aangepast, zodat u in de juiste harslagzone traint.
Op de smartcard worden uw trainingsresultaten bijgehouden.
Kortom: - individuele intake
- individuele tests
- persoonlijk samengestelde training
- automatische instelling van apparatuur middels een eigen smartcard
- vrijblijvende kennismaking